Λάδι αργκάν (argan oil)

Photobucket
Το λάδι αργκάν, που χρησιμοποιείται στο Μαρόκο ως διατροφικό έλαιο (όπως έχουμε εμείς το ελαιόλαδο), έχει γίνει πια hit στην κοσμετολογία χάρη στα θρεπτικά του συστατικά, καθώς είναι πλούσιο σε βιταμίνη Ε και λιπαρά οξέα, ενώ παράλληλα έχει αναπτυχθεί και ένας τοπικός γυναικείος συνεταιρισμός για την προώθηση τού (σύμφωνα με το Wikipedia).

Εγώ πήρα το δικό μου από τη σειρά VRAI της Fragonard (24€ τα 125ml): μου αρέσει ιδιαίτερα η μυρωδιά του (κάτι μεταξύ λεμονιού και περγαμόντου), αλλά δεν εντόπισα κάτι διαφορετικό σε σχέση με άλλα καλλυντικά λάδια (πχ το monoi de Tahiti) όσον αφορά την αποτελεσματικότητα του.

Όπως και εκείνα, το λάδι argan είναι πολυχρηστικό:

*μπορεί να απλωθεί σε στεγνά μαλλιά (στις άκρες προτιμότερο), και αφού απορροφηθεί, ξεβγάζεται με μπόλικο νερό (εμένα μου έπεσε βαρύ)
*μπορεί να απλωθεί στο δέρμα πριν το ντους για τουλάχιστον 10 λεπτά ή (το δικό μου αγαπημένο) μετά το ντους, χωρίς να έχω σκουπιστεί αντί ενυδατικής
*στα νύχια για να τα θρέψει
*και τέλος μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για μασάζ (αρκεί να έχεις κάποιον που να έχει όρεξη να σου κάνει μασάζ!).

13 fashion statements :

Μιάς και ανέφερες το λάδι, έχεις κάποια άποψη για το carita fluide de beaute dry oil??

Αυτο κι αν ειναι συμπτωση!
Σημερα παρελαβα απο το strawberry.net δυο ποιοντα, ενα σε μορφη μασκας για τα μαλλια κ ενα λαδι, macadamia natural oil. Ειδα μια guru στο utube να τα εκθειαζει κ δεν μπορεσα να αντισταθω!
Ελπιζω να μην πεσουν βαρια στο μαλλι μου οπως εσενα. χμ... εχω κ λιπαρα μαλλια...

stella said...

@Christiana

sorry, όχι

@Katerina

κι εγώ λιπαρά έχω. λέω να το κάνω πάντως μία στο τόσο, σα θεραπεία, και να επιμείνω ακόμα περισσότερο στο ξέβγαλμα

Alessia said...

Teleio!aaaaa na sou pw!elpizw oti apo 11 tou minos pou arxizei to NTM 8a exoume post etsi????xouxou
des to neo mou post,mallon 8a 3etrela8eis me ta kosmimata!!!! ;)

απο αργανελαιο αποτελείται και το φημισμενο moroccan oil που οοολοι συνιστουν σαν το ποιο τελειο προιον μαλλιων που υπαρχει και μαλιστα το φορουν και πολλοι celebrities.
Στην ουσια το συγκεκριμενο ειναι αργανελαιο και σιλικονη.

stella said...

^^αν έχεις κανένα τιπ για να μη πέφτει πολύ βαρύ στα μαλλιά, please share! :)

Glayki said...

merci!

Den einai arketa akrivo omws? 24eurw gia 125ml mu fenonte polla! :/

stella said...

^συμφωνώ, βέβαια δεν ήταν η συγκεκριμένη μάρκα ακριβή, αλλά γενικά το argan oil γιατί θεωρείται σπάνιο

Α μάλιστα! Δεν το ήξερα αυτό! :)

Anonymous said...

Το γνήσιο προϊόν με αργκαν είναι το διάσημο προϊόν για τα μαλλιά που δεν ξεβγάζεται δεν βαραίνει και είναι θεραπευτικό το MOROCCANOIL TREATMENT όλα τα αλλά απλά αντιγράφουν.

Dimitra said...

τΟ ΠΙΟ ΤΕΛΕΙΟ ΠΡΟΙΟΝ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΜΟROCCANOIL ΕΓΩ ΔΕΝ ΤΟ ΑΛΛΑΖΩ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑ.

Anonymous said...

To δέντρο Argania Spinosa χρονολογείται πάνω από 1.6 εκατομμύρια χρόνια και κάλυπτε κάποτε τεράστιες περιοχές της Βόρειας Αφρικής . Σήμερα όμως ευδοκιμεί μόνο σε ελάχιστες περιοχές νοτιοανατολικά του Μαρόκου όπου και αντιπροσωπεύει το βασικό τους πολύτιμο αγαθό . Από το 1999 , βρίσκεται υπό την προστασία της Unesco. Το λάδι Αργκάν θεωρείτε πλέον ένα από τα σπανιότερα λάδια καθώς χρειάζονται 100 κιλά αποξηραμένων φρούτων (παραγωγή 6-8 δέντρων) και 8 έως 10 ώρες σκληρής εργασίας για 1 έως 1,2 λίτρα λαδιού.

To Argan Oil, η σύνθεση του και οι ιδιότητες του

Το Αργκανέλαιο είναι γνωστό για τις θρεπτικές, καλλυντικές και θεραπευτικές του ιδιότητες.
Πρόκειται για ένα φυτικό προϊόν-βιολογικής καλλιέργειας, 100% φυσικό που δεν περιέχει parabens. Καλείται το υγρό χρυσάφι της ερήμου, χάρη στην ευεργετική του επίδραση στην επιδερμίδα και την τρίχα, που οφείλεται στην υψηλή περιεκτικότητα του σε απαραίτητα λιπαρά οξέα (80%) τα οποία συμβάλλουν στη μείωση των φλεγμονών, αντιοξειδωτικά και τοκοφερόλη (Βιταμίνη Ε) που αποτελεί ένα ισχυρό φυσικό αντιοξειδωτικό, προστατεύει από την ηλιακή ακτινοβολία UV, καταπολεμά τη δράση των ελεύθερων ριζών και προλαμβάνει την ανάπτυξη ρυτίδων.

Για εκατοντάδες χρόνια, οι γυναίκες χρησιμοποιούσαν το μαροκινό Argan oil για την καθημερινή φροντίδα του προσώπου και του σώματος, για την πρόληψη και τη θεραπεία του σκασμένου δέρματος αλλά και την καταπολέμηση των ρυτίδων. Όμως το πιο σπουδαίο είναι η αντιγηραντική του δύναμη, αφού βοηθά την επιδερμίδα να διατηρεί την ελαστικότητα, τη σφριγηλότητα και τη νεανική της όψη. Περιέχει 70,2 mg βιταμίνης Ε, πολύ σημαντική για το δέρμα) σε αντίθεση με το ελαιόλαδο που περιέχει μόλις 7,1 mg ή το φοινικέλαιο με 25,6 mg.

Στην σύνθεση του ακόμη περιέχονται: Βιταμίνη F-ωμέγα 6 (που ενυδατώνει το τριχωτό, σφραγίζει την υγρασία και αναδομεί το στέλεχος της τρίχας, προσδίδοντας ελαστικότητα και ενδυνάμωση στα μαλλιά), Βιταμίνη Α (αυξάνει την ελαστικότητα του δέρματος, διεγείρει τη σύνθεση κολλαγόνου, εμποδίζει τις ρυτίδες που οφείλονται στην υπεριώδη ακτινοβολία), φαινόλες (αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις, ισχυρές κατά των μυκήτων και των βακτηρίων), squalane (με μαλακτικές ιδιότητες), φυτοστερόλες (συμβάλλουν στην προστασία του κολλαγόνου) και triterpens (βοηθά στην αναδιάρθρωση των κυττάρων και επιβραδύνει τη γήρανση τους).
Πρόκειται για ένα έλαιο με απαλή υφή, μη λιπαρή, με ελαφρύ άρωμα που θυμίζει το άρωμα του καρυδιού. Μπορεί να προστατεύσει το δέρμα σας καλύτερα από τα άλλα λάδια ή τους ορούς και απορροφάται εύκολα από την επιδερμίδα

Window Shopping

Blogger Template by Clairvo modified by ShoppingTherapy | Social Media Icons